Plugg paus :P

 
Hej på er!
Jag sitter i skolans bibliotek nu och kämpar för att inte somna :P Gick upp ca. 06:40 och hade sedan ett dödade seminarium om diskursanalys. Det är inte humant att lägga ett sådant seminarium så tidigt, och framför allt på en måndags morgon haha.
Nu är det exakt 51h och 14min tills min älskling kommer hit :D Därför försöker jag plugga på så mycket som möjligt nu. Vill slippa sitta allt för mycet med studierna när han är här. Åh va jag längtar! <3
Usch när, om jag ska återgå till Naturvårdsverkets årsredovisning om miljömålen då :P
 
Ha det bra alla!
 
 

Gott, enkelt och nyttigt - snabb räkgryta

 
Gott, enkelt och nyttigt. Det är tre ord som jag verkligen uppskattar när det kommer till matlagning. Gärna ska det även vara billigt. Jag misstänker att jag lagt upp detta receptet tidigare, men det skadar inte att lägga upp det igen :)
 
Denna maträtt kallar jag för snabb räkgryta. Och som rubriken avslöjar så är den både snabb och enkel att göra. Perfekt att slänga ihop när man är riktigt hungrig. Till den äter jag råris, men nudlar eller vitt ris är också gott till.

Till 2 prortioner
- Räkor efter tycke (självklart KRAV eller MSC märkta)
- 1st medelstor röd paprika
- Ca. 80g sockerärtor
- 1st cream fresh med smak av chili och paprika (2st om du är en såsälskare)
 
How To Do:
 
1. Skölj och skär grönsakerna till önskad storlek
2. Stek grönsakerna i olja eller smör i ca. 5min
3. Slå på cream freshen och låt det puttra några minuter
4. Ha i räkorna och låt de bara värmas upp ca 2min
5. Njut av en god och nyttig måltid :)

Nu är hösten här <3

Jag har lite blandade känslor inför hösten. På ett sett älskar jag hur träden blir så vackra och att det är lite kallt ute. Men på ett annat sett så är det alldeles för kallt på morgonen och sedan så svettas man ihjäl när det ökat några grader på eftermiddagen. Men bäst av allt med hösten är behovet av varma drycker, tända ljus och mys under en varm filt som på något sätt alltid kommer såhär dags på året. Och ännu bättre är det ju om man har någon att dela denna mysiga årstid med <3
 
Jag insåg igår när jag hade bylsat på mig med halsduk och tjocktröja att mina skor börjar bli allt för kalla. Dessutom gör hålen i sulorna att vatten läcker in hehe. Därför var jag och Linda igår på jakt efter nya skor. Och resultatet av shoppingrundan är de skor som syns på bilden under. Hittade dom på Skopunkten för 249kr. De känns sköna att gå i och värmer mina fötter i det kyliga höstvädret :)
 
 
 

RSS 2.0