Min födelsedag

Hej mina kära läsare!
Nu är jag ännu ett år äldre, och kanske något vidare. (men troligen inte hehe). Min dag var inte speciellt super rolig. Jag har varit trött och grinig stora delar av dagen pga sömnbrist och migrän. Men det har varit ganska bra ändå. Sander har skämt bort mig lite extra idag och kom precis in med lite ost för mig att tugga på medan jag pluggar. Sander överraskande mig dessutom med fina rosor och så bakade jag banoffie paj (är inte säker på hur det stavas).
På lördag blir det nog roligare. Jag får sova ut på lördag morgon och så ska jag bli firad av vänner och familj :) På kvällen blir det party också. Det ser jag fram emot.I <3 fyndVilken kvinna här på jorden älskar inte att fynda? Därför tycker jag det är väldigt roligt att gå på secondhand butiker, för där kan man verkligen hitta guldkorn. Detta av två av mina köp som jag är väldigt nöjd med. I butiken såg lamporna väldigt gammalmodiga ut. Men det gäller att kunna se potentialen. De blev, enligt mitt tycke, super snygga i den nya vita miljön. Den övre lampan hänger ute i hallen och den undre lampan hänger i sovrummet. Och bäst av allt, de kostade oss mindre än 60kr. Awesome!!!

Nyttiga chokladbollar med dadlar

 
Idag lyckades jag att få min nya matberedare att fungera och jag fick äntligen testa på att baka dessa "nyttiga" chokladbollar. Min fina klasskamrat Martina tog med sig sådana till basgruppsmötet en dag, och jag tyckte det var ett mycket bra alternativ om man vill ha något gott till fikat men samtidigt dra ner på socker och fett. Jag har inte riktigt koll på hur mycket av allt jag hade i, jag testade mig fram tills det blev en smet som liknar traditionella chokladbollar. Men jag kommer skriva ett recept på ett ungefär hur mycket jag hade utav alla ingredienser.
 
Recept Ca. 12st medelstora bollar
 

- 350g dadlar (glöm ej att plocka ur kärnorna)

- 1/2dl starkt kaffe
- En näve cashewnötter
- 4msk Kakao
- 2dl havregryn
- Kokos
 
How to do??

1. Börja med att mixa dadlarna och kaffet till en relativt slät smet, tillsätt sedan
cashewnötterna och mixa tills nötterna blivit något hackade.

2. När du är nöjd med konsistensen på smeten, blanda ner kakao och havregryn och blanda ihop.
3. Ställ smeten i kylen en stund för att den ska bli lättare att rulla till bollar som sedan rullas i kokos.
RSS 2.0