En härlig helg <3

Denna veckan så har jag haft en riktigt bra helg. Jag har gjort en hel del roliga saker. 
I fredags så skulle jag ha träffat Linda för att gå på Finsponga marken, vilket tydligen ska vara en marknad som hålls i Finspång varje år. Men det regnade så mycket, plus att jag lite senare dessutom fick migrän, så det fick vi tyvärr ställa in.
I lördags var jag på födelsedagsfest hos Emma som fyllt 27år <3 Jag kom dit tidigare för att vi skulle hinna att baka en tårta innan de övriga gästerna kom. Men det slutade med att jag, Emma och tre av hennes manliga vänner bakade tårtan och gjorde en stor variation av dekorationer i sockerpasta. Det blev en speciell tårta kan jag ju säga :P Senare så droppade det in mer folk. Och trots att jag fick hålla mig till alkoholfria drycker och sedan köra 5mil hem, så var det en galet rolig kväll. Jag skrattade så att tårarna rann och magmusklerna smärtade.
Idag så är det mors dag som säkert de flesta vet. Och det firade vi med att bjuda hit mamma och kenta på middag. Det var mysigt. Jag älskar att vara med familj och vänner. Och jag måste tillägga att jag är väldigt glad över att jag fått bättre kontakt med familjen i Skåne. Det är något jag alltid velat ha.

Nej ju ska jag försöka sova. Om jag nu kan de med den j*vla kråkan som sitter utanför fönstret och skriker 😒

I fredags försökte jag göra något fint med håret inför lördagen. Det blev fail haha!

Vår mycket speciella tårta.

3 äggstra bra tips ;)

Ägg är en råvara som är så mångsidig och användbar. Ägget kan både ha huvudrollen i rätten, men lika så en liten biroll. Man kan steka, koka och pochera ägg. Man kan till och med äta det rått. Som sagt, ägg är verkligen en mångsidig råvara och enbart fantasin sätter gränser för vad man kan göra med det :)
Jag tänkte dela med mig av 3 tips om just ägg, som jag hoppas att ni ska ha nytta av.

1. Detta lärde jag mig av min vän Emma, och detta trick förändrade hela mitt liv! Hehe eller, nja, jag överdriver nog lite nu ;) Men det är ett oerhört användbart trick. Om det skulle komma med lite äggskal när du knäckt ditt ägg så kan man använda en annan del av äggskalet för att "fiska" upp den oönskade biten av skal i ägget. Hur många gånger har man inte stått med en sked eller fingret och svurit för att man inte får upp den jäkla lilla biten av skal hehe.

2. Tips nummer 2 är; knäck äggen mot en platt yta för att minska risken för att få med bitar av äggskalet. Som många andra så har jag alltid knäckt mina ägg på ex. en bunke eller någon annan kant. Men detta gör att äggskalet tryckt uppåt och in i ägget, vilket gör det mer sannolikt att man får med bitar av skalet ner i ägget. 

3. Temperaturen på ägget har en stor betydelse för hur slutprodukten blir. Om man till exempel bakar med ägg och vill ha en fluffig kaka så är rumsvarma ägg det bästa. Kalla ägg expanderar nämligen mindre än rumsvarma ägg, vilket kan vara bra när man ex. bakar macarons. 
Det är även viktigt att tänka på temperaturen på andra råvaror som tillsätts till ägg, till exempel smält smör som man ofta tillsätter vid bakning. Om smöret är för varmt så börjar man tillaga ägget.

Woop Woop!

Nu har fettcellerna fått svettats lite, och jösses så skönt det var! Det var inget superpass på motionscykel direkt, men det blev iallafall över 30min. Tro det eller ej, men jag älskar att träna!! Jag tycker det både är skönt och roligt, men jag är så sjuk och allergisk hela tiden så att jag sällan orkar att träna :( 
Denna veckan så har jag tränat under de två dagarna som jag varit mindre allergisk och bara det har gett mig lite mer pepp och energi :D
RSS 2.0