Min dröm

Jag vet att detta förmodligen kommer att låta knäppt. Men jag måste få ur mig detta, det känns så konstigt.
Jag är både välsignad och förbannad med väldigt starka drömmar. Jag drömmer i princip varje natt och har så starka drömmar att jag ofta ser ögonfärg och andra små detaljer. Och ibland kan jag drömma drömmar som verkligen berör mig. Drömmar jag inte kan sluta tänka på. Oftast är det en viss sak i drömmarna som berör mig. Det är svårt att förklara hur det känns i kroppen när jag har sådana drömmar. Och nu pratar jag inte om mardrömmar som man blir rädd av. Jag har ofta mycket blodiga mardrömmar, ibland flera gånger i veckan, med de berör mig inte på samma sätt.
I två nätter i rad nu så har jag nämligen drömt om hundar. Drömmarna har handlat om en massa saker, men sen i slutet har det varit med hundar. Och just dessa hundar som varit i mina drömmar kan jag inte få ur huvudet. Det är något konstigt. Igår drömde jag om en flock med hundar som var omkring mig. Men de var absolut inte hotfulla, mer kärleksfulla. Men i natt drömde jag något annat. Då drömmer jag att det kommer en gammal kvinna till mig ifrån andevärden. Hon är alltså död, men hon kommer för att ge mig ett budskap. Med sig har hon en hund. Både kvinnan och hunden lyser i vitt. Det är inget sken eller så, de är bara vita helt enkelt men man ser ändå konturerna väldigt väl. Hon har ett väldigt vänligt ansikte. Och jag känner tydligt kärleken mellan henne och hunden. Jag fick en känsla av att de gått vid varandras sida i flera hundra år. De har ett väldigt starkt band. Men för någon anledning så förstår jag inte vad kvinnan har att säga till mig. Hon har bara konstiga läten för sig som jag inte förstår. Helt plötsligt går hunden till attack mot kvinnan. Och i nästa sekund är det jag som står och kämpar mot hunden. Hunden har nu blivit svart och perspektivet som jag ser hunden ifrån är annurlunda. Nu ser jag hunden rakt framifrån med ifrån mina egna ögon. Under hala drömmen innan så har jag sett allt från ett åskådar perspektiv och har alltså sett mig själv, men inte längre. När jag sedan har hundens huvud mellan mina händer och förtvivlat kämpar för att den inte ska komma åt att bita mig, så förvrängs hundens ansikte. Då vaknar jag som tur var.
Det var en mycket obehaglig dröm och för att ta risken nu och kanske låte helt knäpp i huvudet så tror jag faktiskt att det betyder någonting. Jag tror inte på att alla drömmar har en mening. Man drömmer bara helt enkelt och reflekterar över dagen som gått. Men i vissa fall så tror jag att sitt undermedvetna vill säga något. Så jag har kollat upp lite vad det står om hundar i drömtydning. Detta är lite av vad jag fick fram, men vet inte om något av det stämmer.

Hund:
I allmänhet hunden i din dröm representerar starka känslor och begär som bara är lite socialiserat eller korrekt. Om du har älskat hundar och blivit älskad av dem, då kan skildra denna kärlek eller omsorg ges eller tas emot. Eftersom hunden funktionerna på så många sätt i drömmar, måste du fundera över i din dröm. Så det får representera trohet, envishet, en smutsig hund, eller orena känslor och begär, oftast av sexuell natur. Används ofta för att representera en person som hotar eller angriper dig känslomässigt, till exempel som en far eller make, som rop Barks och rasar, eller visar tänderna på dig. I detta fall hänvisar mer till känslor framkallas av attacken. Eller det kan symbolisera, beroende på drömmen innehåll, dina egna känslor av ilska och aggression. Hunden är i allmänhet betraktas som en manlig varelse, helt annorlunda än kvinnlighet av katter. Det står därmed för manlig sexualitet och äventyrlighet eller aggressivitet. Som det ser i mörkret, och har gärna öron, är det ibland används som en symbol för instinktiv och intuitiv kunskap. Hunden här representerar också den instinktiva livet. Det är den person som bor utan större känsla eller tanke, som ett djur. I vissa drömmar, är hunden används på ett liknande sätt som den egyptiska symboliken, som en guide till det omedvetna, eller Land of the Dead.

Hund Morrande eller hundar som attackerar och bits kan tolkas som falska kärleksbetygelser. Snälla hundar är både i verkligenheten och i drömmen ett gott tecken.
RSS 2.0